Start aanleg loskade

In kader van de werken die worden uitgevoerd op de voormalige Bekaertsite te Hemiksem, wordt voor de aanvoer van materialen een tijdelijke laad- en losconstructie aan de Schelde gebouwd. Om de verbinding tussen de werfzone en de laad- en losconstructie te realiseren dient het jaagpad dat gebruikt wordt door fietsers en voetgangers gekruist te worden met werfverkeer.

Om onveilige situaties te vermijden zal er een scheiding van verkeersstromen gerealiseerd worden aan de hand van verschillende niveaus. De fietsers en voetgangers worden door een fietskoker geleid, het werfverkeer kruist bovenop deze fietskoker.

Op onderstaand plan wordt de ligging van zowel de laad- en losconstructie (groen) als de fietskoker (roze) aangeduid. De fietskoker ligt net buiten de bestaande draadafsluiting. Deze situatie waarbij de fietsers en voetgangers doorheen de fietstunnel worden geleid zal in gebruik blijven zolang de laad- en losconstructie aanwezig is (vermoedelijk tot eind 2024).

Ondervindt u hinder of hebt u vragen bij deze informatie, dan kan u terecht bij:
project-hemiksem@deme-group.com of 03/250.54.11.

Benieuwd naar de volgende stappen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via deze website, of schrijf je hier in op de nieuwsbrief.